Hoofdstuk 19 ‘St. Vincent’

Hier zijn we alweer toe aan hoofdstuk 19 van mijn feuilleton (en boek in wording) St. Vincent.

In dit hoofdstuk gaan Vincent en Inga helemaal naar San Francisco om daar de andere ‘eximianten’ te ontmoeten met wie ze afgesproken hebben. Ze hopen bondgenoten te vinden in de strijd die gevoerd zal moeten worden tegen Radillo. Maar gaan ze die ook vinden? Lees daarvoor het verhaal!

Klik het plaatje aan om het verhaal te lezen!

Het verhaal ‘De eieren’ is herzien!

Ik heb een wat ouder verhaal van mij, ‘De eieren’, eens grondig onder handen genomen en hierbij kan ik het resultaat al laten zien!

De man van Elske, John, vindt op een dag een paar vreemde eieren in het bos. En vanaf dit moment beginnen de zaken al snel te ontsporen!

Klik om het verhaal te lezen het plaatje aan!

Tv-recensie ‘Love, death & robots’

Dit is nog steeds een heerlijke geanimeerde anthologieserie (zie een eerdere recensie hier) met een verzameling miniatuur-afleveringetjes van steeds een half uurtje of zo. Het zijn prikkelende, ontroerende, originele verhaaltjes: soms is het pure horror, maar soms ook juist weer heel licht grappig en grappig .

Daarmee al met al heel leuk vermaak! Wat mij betreft is dit een serie die rustig verder mag gaan!

Boekrecensie ‘De laatste man’, Pepijn Keppel

In dit boek vertelt Pepijn Keppel over hoe hij in zijn jeugd op hoog niveau hockey speelde; tot dat steeds meer begon te knellen met zijn homoseksuele geaardheid. Dat doet hij in een mooie schrijfstijl die de middelmaat zeer zeker overstijgt: zo gebruikt hij oorspronkelijke en doelmatige metaforen en bouwt hij het verhaal mooi op. Intussen leef je ook echt mee met de wordtelende tiener: “Keppeltje, Keppeltje, toch!”, verzuchtte ik meer dan eens :-).

En op deze manier is dit boek ook meer dan het zoveelste coming-of-age verhaaltje van een jongen die worstelt met zijn geaardheid. Goed gedaan!

Boekrecensie ’21 lessen voor de 21ste eeuw’, Yuval Noah Harari

Van deze schrijver heb ik eerder ‘Sapiens‘ en ‘Homo Deus‘ gelezen. En nu dus dit laatste boek in de ‘trilogie’ waarin Harari zich richt op de toekomst.

Dit doet hij met 21 lessen over alle belangrijke hedendaagse aspecten, zoals, en ik noem er maar wat: vrijheid en gelijkheid, immigratie, nationalisme en religie.

Helaas kwam dit boek echter voor mij veel minder aan; ik miste toch de echt sprankelende vernieuwende inzichten die de vorige boeken van Harari me wel gaven! Daarom ben ik op enig moment zelfs overgestapt op een soort ‘business samenvatting’ van dit boek (In het Engels, van Speed Read Publ.).; maar zelfs dit kon me niet bekoren. Kortom: voor mij was deze derde Harari er nèt eentje te veel!

Tv-recensie ‘Ozark’, seizoen 4 deel 2

Eindelijk is ook het tweede deel van het laatste seizoen van ‘Ozark‘ beschikbaar. En, oh, wat wordt het spannend! Want de situatie wordt steeds penibeler voor de Byrdes, die nog steeds naarstig naar een weg zoeken om goed weg te komen uit de netelige situatie waarin ze zich bevinden, als witwassers van een Mexicaans drugskartel.

Maar uiteindelijk blijkt dat vooral de mensen om hen heen moeten het ontgelden. Waren dat eerder al bijvoorbeeld de vader van Ruth, Darlene Snell en zelfs Ben, Wendy’s eigen broer. Maar nu is het nota bene (spoiler alert) Ruth Langmore! En zo komt de serie tot een, wat mij betreft, bitter eind. Eentje waarin het gehele gezin van de Byrdes uiteindelijk ongehavend blijft…. Een heel bijzondere serie!

 

Tv-recensie ‘Heartstopper’

Deze tiener-serie gaat over de opbloeiende verliefdheid van Charlie Spring (type nerd) en Nick (type: populaire rugbyspeler). De vaak wat quirky en excentrieke toonzetting deed me geregeld denken aan ‘Sex Education‘, maar bij die top-serie komt ‘Heartstopper’ toch niet echt in de buurt. Het is allemaal te lief, gladgestreken en onecht, maar ook wat te puberaal, om het echt goed te vinden. Toch al met al aardig hoor!

Hoofdstuk 18 ‘St. Vincent’

In dit achttiende hoofdstuk van mijn doorlopende feuilleton is Vincent noodgedwongen en met grote haast terug gekeerd naar de Verenigde Staten. Er is namelijk iemand vermoord die in korte tijd al een heel belangrijke nieuwe vriendin en medestander van hem is geworden: Lakshmi Khupane, de vrouw van middelbare leeftijd uit India, die net als als hem De Gave heeft en hem belangrijke levenslessen heeft meegegeven.

En wat nog erger is: Lakshmi blijkt te zijn vermoord door Radillo, de gevaarlijke jager op eximianten. Vincent is woedend maar ook machteloos. En dat bevalt hem niets! Want hij vindt het de hoogste tijd om de strijd aan te gaan met Radillo.

Klik om het verhaal te lezen het plaatje aan!

Boekrecensie ‘Er is er hier maar één de baas’, Angelique Kunst

Het is een soort modern duister sprookje: één van de rijkste mensen van Nederland wordt gevangen in het web van een boze heks. Want als iets anders kun je het niet omschrijven; de geschiedenis van hoe de excentrieke Weerselose multimiljonair Gerard Sanderink (Centric, Antea, Strukton) zich geheel in de luren heeft laten leggen door de intrigante en beroepsfantast Rian van Rijsbroek.

Het is een verbijsterend relaas, waarin met name de persoon Sanderink voorop staat. Ja: hij is een briljante software-programmeur, messcherpe zakenman en een aimabele man, met ontwapenende Twentse tongval ook nog eens. Maar tegelijkertijd is hij bizar genoeg feitelijk functioneel digibeet (!) en nogal kwetsbaar en beïnvloedbaar. En daarvan heeft de kwaadaardige ‘cybercharlatan’ Rian van Rijsbroek genadeloos gebruik gemaakt, vooral door zijn toch al sluimerende wrok tegen de wereld flink op te stoken. En hierdoor weet ze intussen de macht over te nemen over een zakenimperium dat angstig genoeg een belangrijke positie inneemt in het functioneren van ons land; al is het maar omdat Centric de softwaresystemen voor 9 op de 10 Nederlandse gemeentes verzorgt.

Dit is een goed geschreven en meeslepend stukje journalistiek! Alhoewel wel richting het je een beetje begint te duizelen van al die rechtszaken die worden gevoerd. En alhoewel het verhaal een open einde heeft, want ja: het is nog niet klaar. Loopt dit dus echt, zoals het een echt duister sprookje betaamt, met een heel gruwelijke apotheose af? We zullen zien…