Verhalen en meer van Christian Deterink

+menu-


/ Al mijn bundels

Hieronder zie je een overzicht van al mijn bundels. Klik op het plaatje om de bundel te openen!

Mijn Madonna (bundel 1)
Mijn eerste bundel met de eerste 26 verhalen. Deze bundel sluit af met mijn verhaal ‘Het onvoltooide meesterwerk’. Hierin komt een schrijver aan het woord die een zekere magie voelt uitgaan van de computer waarop hij zijn verhalen schrijft. Zijn computer noemt hij liefkozend ‘Mijn Madonna’. Natuurlijk kan dit niet goed gaan, maar als je wilt weten hoe dit afloopt, download dan deze bundel!
bundel1
De Gouden Rivier (bundel 2)
Dit is mijn tweede bundel met 26 nieuwe verhalen.Titelverhaal is ‘De Gouden Rivier’, dat gaat over de jonge man Luuk, die in Parijs vorm wil geven aan zijn dichtersaspiratie. Hier komt weinig van terecht, tot hij een raadselachtige vrouw ontmoet, met wie hij een wervelende maar verwarrende liefdesrelatie krijgt. Ook mijn vierdelige verhaal ‘Ontwaken’ staat in deze bundel, over de Libanees Behruz Mazin, die een leidende rol krijgt in de Hezbollah, maar kampt met geheugenverlies.
bundel2
The Joker (bundel 3)
Mijn derde bundel met wederom 26 verhalen. Naast het titelverhaal ‘The Joker’ is in deze bundel het vierdelige verhaal ‘Monologen van een onsterfelijke’  opgenomen. Dit is een lange monoloog van ene Miksa, een onsterfelijke man die een leven van eeuwen achter de rug heeft en vertelt over het leven en de dood.
bundel3
De Tündük (bundel 4)
Deze vierde en (vooralsnog) laatste bundel is ook verreweg de dikste. Dit komt omdat in deze bundel enkele langere verhalen staan, die ik eerder ‘novelletes’ genoemd heb. Dit zijn er zeker vier: ‘Ieder het zijne’, ‘Een Frisse Wind’, “De Taxidermist’ en ‘Het Goud van Maximiliaan’. Maar ook veel van mijn andere verhalen in deze bundel zijn nauwelijks nog kort te noemen, zoals ook het titelverhaal, dat ik heb geschreven na een vakantie in Kyrgyzstan.
bundel4
De Kliniek
Mijn bundel van het lange horrorverhaal ‘De Kliniek’. Dit verhaal volgt Raso van Kaam, die zich aansluit in de gelederen van de Vampieren, die zijn verenigd in een organisatie die zich ‘De Kliniek’ noemt. De in totaal negen delen zijn opgebouwd rondom twee cycli, steeds bestaand uit de stappen Geboorte, Opkomst, Ondergang en Dood.
bundel De Kliniek
Zeep
Mijn bundel van het satirische feuilleton ‘Zeep’. Het is opgebouwd als een raamvertelling rond de inwoners van het fictieve plaatsje Hoogburg, een provinciestadje met als meest bijzondere eigenschap dat er een zeepfabriek is gevestigd. De verhalen zijn reeds eerder gepubliceerd in het maandblad van mijn studentenvereniging, de ‘Ovulatio’, in 11 delen in 1998 en 1999.
bundel Zeep
Projector
Dit is een vroege bundel van me met een selectie van enkele van beste verhalen uit de ‘beginjaren’. De bundel geeft hiermee een aardige indruk van mijn vroegere pennenvruchten.
bundel Projector 2
Projector 2
Dit is mijn tweede ‘best of’-bundel, met een selectie van mijn beste latere verhalen. In totaal zijn het tien verhalen, waaronder mijn novellette ‘Het Goud van Maximiliaan’.
bundel Projector 2


Comments are closed.