Filmrecensies Maart – Mei 2022

Weinig films gekeken de laatste tijd! Toch nog een kleine lijst; van goed naar slecht as usual:

| The biggest Little Farm
| The Graduate
| Horrible Bosses 2
| The Adam Project
| The Golden Compass

Na de break de volledige recensies!


filmThe biggest little farm | Dit is een hele aardige Netflix-docu hoe een Amerikaans stel besluit in Californië een eigen eco-vriendelijke boerderij te beginnen. En dat is een meeslepend relaas als ze van een dorre vlakte en een dode bodem van jarenlange intensieve landbouw met monoculturen weer moeten zien op te bouwen naar een ouderwetse welig tierende boerderij. Steeds weer blijkt dat de volgende plaag die opkomt, door het slim inzetten van de beginselen van een goed ecosysteem, onder controle te brengen is. Zo is dit een heel mooi gefilmd verhaal met ook een filosofische boodschap!

filmThe Graduate | Dit is eens een filmklassieker uit de oude doos, met een piepjonge Dustin Hoffmann in de hoofdrol en Anne Bancroft àls die ‘oude doos’, ehhh…. ik bedoel: Mrs. Robinson. De jongeling Ben (Hoffmann) krijgt een relatie met deze veel oudere dame, die hij ook blijft aanspreken als Mrs. Robinson; en dat kan natuurlijk niet goed gaan. Met veel muziek van Simon Garfunkel, maar dan wel weer vooral andere nummers dan het overbekende ‘Mrs. Robinson’. De film tintelt bij tijd en wijle, met name bij de gevatte dialogen van Ben en Mrs. Robinson. Maar tegelijkertijd voelde de film toch wel een beetje gedateerd aan…

filmHorrible Bosses 2 | Ondanks de weinig aanlokkelijke titel is dit een hele aardige komedie rondom drie vrienden die besluiten de arrogante zoon van een rijke magnaat te ontvoeren. In een plotwending die eigenlijk wel erg veel lijkt op ‘Ruthless People‘, gaat die zoon hen zelfs helpen. De heerlijke cast met o.m. Jason Bateman (Ozark), Charlie Day (Always sunny in Philadelphia), Chris Pine, Christoph Waltz en toch wel met name Jennifer Aniston, trekken deze film behoorlijk op.

filmThe Adam Project | Dit is niet meer dan een aardig Ryan Reynolds-vehikel; een sf-film rondom de door voornoemde acteur gespeelde Adam die terug in de tijd reist om te voorkomen dat zijn vader het tijdreizen uitvindt. Hij mikt echter een paar jaar verkeerd en stuit zo op de tiener-versie van hemzelf. Het gekibbel tussen beide Adams is amusant, maar de film is veel te licht om de emotionele lading die men er ook aan heeft willen mee geven te dragen; iets over het verwerken van de dood van je vader. Al met al niet meer dan aardig.

filmThe Golden Compass | In de fantasy/sf-hoos die is gecreëerd door The Lord of the Rings en Game of Thrones is ook het eerste boek van de bekende sf-schrijver Philip Pullman verfilmd. Visueel is het allemaal fraai gedaan, maar toch schurkt deze film dichter aan tegen het misbaksel ‘The Dark Tower‘ dan voornoemde kaskrakers. Het verhaal is rommelig en ook het open einde is wat onbevredigend. De zeer eclatante hint op een vervolg ten spijt, is een tweede film nooit verschenen en dat verbaast me niet heel erg.