Verhalen en meer van Christian Deterink

+menu-


Tv-recensie ‘Star Trek – Voyager’

Deze serie uit de Star Trek franchise omspant maar liefst 7 seizoen van gemiddeld 25 afleveringen elk; in totaal in ieder geval 172 episodes. Om het kijken van deze serie een beetje doenbaar te houden, besloot ik de beste ca. 50-60 episodes maar eens te kijken (ten minste, volgens de site Trek Ranks.com).

En dat was een uitstekend idee, want ja: de episodes die ik hiermee gezien heb, waren vaak erg de moeite waard. Dit is Science Fiction op zijn best: als tal van concepten en ideeën over hoe het leven er in outer space uit kan zien, volop worden geëxploreerd. Dat leidt tot vaak boeiende storytelling.

Neem daarbij dat de ensemble-cast van Voyager ook blijft boeien: is het niet de krachtdadige Captain Janeway, die je steeds meer leert kennen als iemand die moeilijke keuzes of uitdagingen niet uit de weg gaat, dan wel ‘The Doctor’ (danwel een hologram, maar tegelijkertijd een enorm boeiend en vaak geestig personage) en natuurlijk Seven of Nine, die uit de klauwen van de Borg is bevrijd.

Zo ga ik na deze serie op dezelfde manier me nog maar eens wagen aan het beste uit ‘The Next Generation’ en wellicht zelfs nog andere Star Trek series.

Comments are closed.