Tv-recensie ‘Stranger Things’, seizoen 4

Deze tv-serie is alweer toe aan haar vierde seizoen, maar ik was niet meteen dol-enthousiast. Na het vrij zwakke seizoen 3 twijfelde ik immers of deze tv-serie inmiddels al niet te lang was door gegaan. De eerste twee seizoenen vond ik namelijk meesterlijk, maar op een gegeven moment leek de koek toch wel een beetje op!

Maar die gedachte bleek onterecht, want in dit vierde seizoen is het weerzien met Hawkins toch wel weer erg fijn! En voelde alles voor mij weer heel fris aan! Misschien kwam het door het lange hiaat tussen dit en het vorige seizoen, maar volgens mij ook zeker omdat het plezier van de Duffer Brothers om deze serie weer verder te brengen, er écht van afspat.

Het plot wordt verder wel weer heel smeuïg en meeslepend opgebouwd. Dat draait erom dat een ‘nieuwe’ demon vanuit de Upside Down oprijst, die al snel Vecna genoemd wordt, naar een monster uit een D&D-spel dat Dustin met zijn nieuwe vriendclubje speelde. En die nieuwe demon blijkt al snel een zeer duidelijke link te hebben naar dat instituut waar Eleven in seizoen 1 uit gevlucht was.

En zo formeren zich naar goed gebruik al snel allerlei teampjes om het nieuw opgekomen kwaad te beteugelen. En zal opnieuw Eleven, die haar krachten kwijt is en gepest wordt op haar nieuwe school, een sleutelrol moeten gaan spelen. Maar daarvoor moet ze haar eigen demonen uit het verleden confronteren!

Al met al was ik toch weer zeer in mijn nopjes met dit seizoen. Alle nieuwe personages die werden geïntroduceerd voegden iets toe (zoals de hilarische pindakaas-smokkelaar Yuri) en ook hadden we eindelijk een echt interessante en gelaagde antagonist, met Vecna/One/Henry!

En zo kijk ik weer vol verwachting uit naar het vijfde en laatste seizoen! Laat maar komen!