Tv-recensie ‘The Goldbergs’, seizoen 2

cover170x170Dit is de zoveelste Netflix-serie die het bekijken zeker waard is. Het is een charmante ‘good old fashioned‘ sit-com die speelt in de jaren ’80 (‘nineteen-eighty something‘) en draait om de familie Goldberg, verteld vanuit het perspectief van de jonge Adam. Het bijzondere is dat de schrijver van de serie ook precies zo heet en ook nadrukkelijk heeft geput uit eigen ervaringen.

Zonder twijfel met enige dichterlijke vrijheden toont hij dus het gezin waarin hij zelf opgroeide: de dweepzieke maar goedbedoelende moeder Bev, de norse mopperende vader Murray, de wijze opa (‘Pops’) die vele levenslessen weggeeft en broer en zus Barry en Erica. En om te tonen dat het allemaal echt was, worden ook talloze echte beelden getoond, die de jonge Adam (destijds al fanatiek amateurfilmer) in zijn kindertijd schoot. Er zijn zelfs hele scenes die redelijk accuraat zijn nagespeeld in de serie.

Verder zijn veel episodes odes van Adam aan dingen uit zijn jeugd: de tv-series die hij leuk vond bijvoorbeeld, of de muziek of hype die toen in de mode was. Al met al leidt dit tot een zeer genietbare serie met een heerlijke jaren ’80 feel over zich (ook al een forte van ‘Stranger Things‘, het is wat met al die 80-melancholie). Leuk!