Tv-recensie ‘The Witcher’, seizoen 1

Ik was nog niet eerder aan deze fantasy-serie toegekomen, waarvan onlangs al het tweede seizoen uitkwam. Dit ondanks dat deze Netflix-serie toch echt de serie was die het Vlaggenschip ‘Game of Thrones‘ moest doen vergeten.

Aan die serie doet ‘The Witcher’ ook continu denken, met die grimmige middeleeuws aandoende wereld. Ook ziet het er allemaal gewoon erg goed uit, alsof kosten noch moeite gespaard zijn: daarmee kan deze serie zeker tippen aan GoT. Maar dat geldt toch niet voor wat GoT zo briljant maakt: dat kostelijke imaginaerium met de hele grote schare personages die allemaal interessante ontwikkelingen doormaken.

Toch is er in ‘The Witcher’ genoeg te genieten: het verhaal gaat kortweg over hoe de ‘monster-doder’ Gerald van Rivia (gespeeld door Henry ‘Superman’ Cavill) betrokken raakt bij de ondergang van het koninklijk huis van Cintria in de vernietigende oorlog met Nilfgaard (een soort Harkonnen-equivalent, zou ik zeggen). En dat is interessant genoeg. Dit ondanks dat de vertelling soms wat rommelig aandoet, met al die rare sprongen in de tijd. Maar al met al voldoende aanknopingspunten om me ook nog eens aan seizoen 2 te wagen!