Verhalen en meer van Christian Deterink

+menu-


Boekrecensie ‘De pootjes zitten er nog aan en andere Arnhemse verhalen’, Marcel van Roosmalen

Dit boekje kwam ik tegen bij boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem, na het verdwijnen van Polare/Selexyz/Dekker zowat nog de enige boekwinkel in de hele binnenstad (ja, het zijn draconische tijden). Aangezien ik nog 2,5 euri op een boekenbon over had, en dit boekje precies dat bedrag kostte, was een transactie snel gemaakt.

Niet dat het mijn best bestede 2 en een halve euro ooit was. Marcel van Roosmalen ken ik als columnist van NRC Next en later NRC en als stukjesschrijver in de Intermediair (de gratis, papieren versie toen die nog bestond, ja das was eindmal) en in geen van die media heb ik hem erg kunnen waarderen. Zo had Van Roosmalen zich in de Intermediair gespecialiseerd om allerlei onduidelijke evenementen te bezoeken (zoals de jaarlijkse braderie van de Nederlandse duivelmelkvereniging) en daar dan lullige vileine stukjes over te schrijven. Ook in de latere media vond ik hem eigenlijk alleen soms boeiend als het over Velp (de woonplaats van zijn moeder) of Arnhem ging. Zoals dat stukje waarin hij genadeloos de Velleper Donderdagen affakkelt.

En zo ging het dus helaas ook met dit bundeltje. Hier en daar is het nog wel interessant, als het gaat over iets herkenbaars Arnhems, maar over het algemeen was dit toch niet echt de moeite waard.

Comments are closed.