Verhalen en meer van Christian Deterink

+menu-


Boekrecensie ‘Stoorzender’, Arjen Lubach

Arjen Lubach is terecht vermaard om zijn inmiddels zeer invloedrijke wekelijke programma ‘Zondag met Lubach’, waarin hij op messcherpe wijze  actuele onderwerpen behandelt. Ondanks dat het tegelijk komedie is, zou ik wel willen beweren dat dit misschien wel het meest relevante tv-programma is dat de publieke zender momenteel biedt.

Waarmee ik meteen wil benadrukken dat ik niet alles van ‘allerkunner’ Lubach zo hoog waardeer. Zijn thriller ‘IV‘ bijvoorbeeld (over de man die koning Willem IV had moeten heten) vond ik ronduit slecht en ook zijn cabaretprogramma (onlangs op NPO2 Extra) vond ik niet echt geweldig.

Het boek ‘Stoorzender’ is evenwel zeker geen nieuwe poging tot een thriller, zoals ‘IV’. Nee, hij vertelt gewoon heel down to earth over zijn leven en alles wat hem bezig houdt. En dat is vaak toch best interessant, bijvoorbeeld als hij praat over hoe giftig de social media kunnen zijn, hoe hij met zijn bekendheid omgaat en hoe bizar het muziekwereldje in de VS is.

Tegelijkertijd vertelt hij eigenlijk weinig nieuws. Er is volop overlap met onderwerpen uit zijn tv-programma en een anekdote over zijn vader zit zelfs letterlijk ook in zijn cabaret-show. Hiermee vond ik het boek over het geheel toch te weinig om het lijf hebben.

Comments are closed.