Filmrecensie ‘Let me in’

Deze film, een remake van een Zweeds origineel, zou volgens diverse sites de moeite waard zijn, bijvoorbeeld omdat de regie in handen was van Matt Reeves, die ook Cloverfield regisseerde.

De blurp van de film is dat het jongetje Owen, die wordt gepest op school, bevriend raakt met een meisje. Dit meisje blijkt een vampier te zijn. Toch ontstaat er iets van een prille liefde, en helpt ze hem zelfs korte metten te maken met de pesters. Die kalverliefde is echter niet bepaald geloofwaardig: hiervoor is Owen nog veel te veel een jochie en is de interactie tussen beide te weinig bijzonder. Hiermee is dit centrale plotje weinig boeiend en moet de horror de film redden. Die is echter dan weer zo over de top en deed bij mij zo gemaakt aan, dat die eerder op de lachspieren werkte dan iets anders.

Hiermee is deze film een misbaksel naar mijn idee. Alhoewel, een aardige scene zit er nog wel in: dat is als twee mannen in gevecht raken in een auto die van je weg raakt en in een ravijn valt. Door het camerapunt in de auto is deze scene adembenemend. Maar goed, deze 2 minuutjes maken een film van bijna 2 uur natuurlijk niet goed…