Filrecensie ‘The Impossible’

Deze film gaat over wat de tsunami heeft aangericht op Phuket, Thailand (waar ik ook een paar jaar geleden ben geweest). De film volgt hierbij de familie Bennett, die er op vakantie is in een beachresort. Allereerst, als de zorgeloze zonvakantie opeens verandert in een gruwelijk rampgebied, volgen we de moeder Maria en haar oudste zoon Lucas. Zonder de vloedgolf zelf heel lang in beeld te brengen, wordt hun doodsstrijd indringend in beeld gebracht.

De tweede verhaallijn betreft de vader en diens twee jongere zoons (de laatste twee zijn wonderlijk genoeg helemaal gespaard gebleven). Hij gaat op zoek naar zijn vrouw en naar Lucas en wat volgt is een wanhopige zoektocht in het in een chaos veranderde Phuket. Het moment dat ze elkaar dan uiteindelijk terugvinden, is echt een emotioneel moment, waar je het met moeite droog houdt. Zo komt het dan toch allemaal ergens nog goed, wat aanvankelijk bijna onmogelijk leek…

Kortom: een indringende en zeer emotioneel geladen film. Heel bijzonder. En met prachtige rollen van Ewan McGregor, Naomi Watts en Tom Holland (Lucas). Kijken!