Game of Thrones, seizoen 3 tweede helft

Inmiddels heb ik van deze door mij reeds geroemde serie ook het tweede deel van seizoen 3 gezien. En ik moet zeggen: het blijft gewoon steengoed. De vele verhaallijnen blijven interessant en ontwikkelen zich vaak verrassend, net zoals de personages.

Absoluut hoogtepunt (of dieptepunt) is natuurlijk de ‘Red Wedding’ in episode 9, die ook op internet enorme wolken stof deed opwaaien. Deze sleutelscène is heel kenmerken voor de hele serie, want deze is ongelooflijk bruut en ‘in your face’.

In ‘ The Red Wedding’  zien we hoe (spoiler alert!) twee van de belangrijkste hoofdpersonen: Robb Stark en zijn moeder Catelyn op wrede wijze worden afgeslacht. Doordat dit alles zo onverwacht komt en doordat echt alles in beeld wordt gebracht (zelfs hoe Catelyn’s keel wordt doorgesneden) kwam de scene stevig bij me binnen (ik kan me niet heugen wat de laatste keer was dat dit gebeurde).

Maar goed: juist het feit dat ook de helden niet worden gespaard, blijf ik erg sterk vinden aan deze hele serie. Seizoen 4: ik kan niet wachten! Bring it on!