Recensie ‘Dexter’, seizoen 8

Wederom heb ik weer met veel plezier een seizoen Dexter gekeken. Met dit seizoen 8 is de geweldige serie tot een mooie afronding gekomen, en dat is, zoals ik al eerder betoogde, ook passend.

Ondanks dat het basisgegevens van Dexter wat sleets raakt (blood spatter analyst is zelf serial killer), blijft de serie boeien. Zo worden er nieuwe interessante personages geintroduceerd, zoals Dr. Vogel, haar getroubleerde zoon en de jonge Zach Hamilton, die graag het vak wil leren van Dexter. Zelfs Hannah McKay komt terug.

Ook vaste personages blijven overigens boeien. Dexter’s veelgeplaagde zus Deb natuurlijk voorop, want die worstelt met haar beslissing LaGuerta te doden en heeft haar baan bij de politie opgezegd. Maar ook rond Dexter’s collega Vince ontvouwt zich bijvoorbeeld een plotje….

Allemaal erg vermakelijk dus…. En dan moest de serie nog tot een einde worden gebracht. En dat einde heeft de gemoederen in de Dexter-fora toch wel wat verhit. Ik vond het einde van de serie (zonder al te veel spoiler alerts te geven) wreed, maar voor Dexter ook terecht. Alleen de laatste scene, die waarin we in een houthakkerskamp belanden, die had voor mij niet gehoeven. Ach, wat maakt het ook uit, Dexter is in stijl afgesloten met een puik achtste seizoen. Toch jammer dat het afgelopen is!