Recensie ‘Game of Thrones’, seizoen 4

Dat ik laaiend enthousiast ben over deze HBO-serie moge ook uit eerdere recensies al wel blijken. Daar verandert dit nieuwste seizoen 4 helemaal niets aan. Want wat een top-serie blijft dit! Kostelijk vermaak, meeslepend verhaal en wederom opnieuw volop schokkende en onverwachte gebeurtenissen!

Zo moeten ook in dit seizoen weer diverse centrale personages het loodje leggen. Even een korte en zonder twijfel nog onvolledige lijst (spoiler alert!): de beide gebroeders Clegane, Oberyn Martell, Lysa Arryn, Jojen Reed, Ygritte, Shae en last but not least: Joffrey én  Tywin Lannister. Inderdaad: zowel de koning als zijn ‘Hand’ moeten het dus ontgelden!

Ook hiernaast is er voldoende te beleven: de moeite die Daenerys Targaryen heeft haar draken onder controle te houden bijvoorbeeld, of het doodsvonnis van publiekslieveling Tyrion, die zichzelf schuldig acht ‘for being an Imp’. En natuurlijk mag ook het gastoptreden van Sigur Ros niet onvermeld blijven!

En dan heb ik nog steeds maar een fractie genoemd. Want wat ook niet onvermeld mag blijven is dat The Wall eindelijk aangevallen wordt en dat Bran Stark eindelijk de Three Eyed Raven bereikt. Hiermee belooft seizoen 5 weer uitermate boeiend te worden! Dat wordt een lang jaar wachten, want dat komt pas vanaf april 2015 op de buis!