Recensies van enkele tv-series

Robbie Williams | Interessante serie over popidool Robbie Williams, die na zijn tijd bij Take That een succesvolle solocarrière startte. De serie is met name interessant als je er getuige van bent hoeveel druk die status als popster met zich meebrengt. Vooral als je even in een slechte periode zit, en dat laatste gebeurde de verslavingsgevoelige Robbie nogal eens. Met name de beelden van hoe een panikerende Robbie twee concerten in Leeds tot een goed einde moet brengen, zijn ronduit schrijnend.

Bodies | Vier rechercheurs in vier verschillende tijdperken vinden het lichaam van hetzelfde moordslachtoffer, ergens in een achteraf straatje in Londen. En in het allerlaatste tijdvak, ergens in de toekomst, leeft dit lijk weer! Dit leek het beginpunt van een intrigerende serie. Maar al spoedig was ik de draad bij dit verhaal helaas al een beetje kwijt en haakte ik af. Nee, geen succes…

Ferry, De Serie | Na zoveel seizoenen Undercover en een prequel-film is er nu deze serie die voor Undercover plaatsvindt en na de film. Frank Lammers en Elise Schaap blijven heerlijk als Ferry en zijn Daantje en ook het plot is al met al best goed, met een paar verrassende wendingen. Niet vreselijk hoogstaand, maar toch leuk vermaak.

Monk | Ik heb de laatste periode een paar dozijn afleveringen van deze serie gekeken, en met veel plezier. Hoofdpersoon is Adrian Monk, die briljant is in het oplossen van misdaden, maar ook nogal getroebleerd, met OCD en nog tal van obsessies en angsten. De plotjes zijn goed, de hele toon van de serie is prettig licht en komisch en de acteurs, met name Tony Shalhoub in de titelrol, zijn erg sterk.