Review tv-serie ‘Archer’, seizoen 7

seGvp80ysWo.showposter_hqOp Netflix vind ik ‘Archer‘ één van de leukste komedie-series. De knotsgekke belevenissen van de self-absorbed ’top-spion’ Sterling Archer en zijn collegae zijn vaak onbedaarlijk grappig, vooral door de leuke karakters en de vele snedige dialogen, vol subtiele verwijzingen naar de popcultuur. Ook lopen heel veel grappen heel lang door. Zoals de uitroep ‘phrasing‘, de continue verwarring rondom de term ‘literally‘ en Archer’s ‘I thought I had something for this‘, als die weer eens een snedige opmerking wil maken, maar er even niet kan op komen.

In dit seizoen 7 is de spionagedienst opgeheven en begint Archer van lieverlee maar een detective-bureau in LA. Formeel heel dit ‘Figgis Agency’, omdat Cyril de enige is die de goede papieren heeft, maar natuurlijk neemt niemand hem echt serieus. En zo is het business as usual: met een Malory Archer die met een glas in de hand de troepen aanstuurt, een Krieger die met zijn eigen bizarre experimenten bezig is en een Archer en Lana die als vanouds met elkaar kibbelen.

Er ontvouwt zich zo een reeks van 10 episodes, waarvan het aardige is dat alles één groot verhaal is, waarin alles draait om actrice Veronica Deane, de nieuwe love-interest van Archer. Twee van de leukste episodes zijn dan die nog waarin iedereen, inclusief Veronica, wordt gegijzeld door een stel clowns.

Waar ik moeite mee had waren echter meer dingen: ten eerste wordt heel weinig gedaan met alle nevenpersonages: Pam, Cheryl, Ray, maar ook Cyril: zij voegen dit seizoen nauwelijks iets toe. Ten tweede hebben we ook de relatieperikelen tussen Archer en Lana al eerder gezien. En ten slotte had ik moeite met het grote mysterie waarmee seizoen 7 begint en eindigt: een neergeschoten Archer die schijnbaar dood in een zwembad drijft. Pas in episode 10 ontdekken we dat hij het echt is. Maar is hij nu echt dood? Dat lijkt toch echt niet te passen bij hem, want vanaf de martelscene  in de pilot leek hij toch altijd onverwoestbaar! Ik weet niet goed wat we hier mee aan moeten… Maar goed, het is wel een echte cliffhanger voor seizoen 8. En ondanks dat dit seizoen me niet overtuigde, ben ik wel nog steeds benieuwd!