Tv-recensie ‘Better Call Saul’, seizoen 2

better_call_saul_season_2_poster_amc_2016Net als bij het eerste seizoen is het weer erg leuk om terug te keren in het ‘Breaking Bad’-universum van voor de opkomst van Walter White. We volgen natuurlijk (vooral) Jimmy McGill die nog steeds probeert zich op te werken als advocaat en de goedkeuring te krijgen van zijn oudere broer Chuck, managing partner bij een grote firma. Tegelijkertijd heeft hij moeite zich in het keurslijf te wringen van een keurige advocaat. Hij blijft tenslotte iemand die graag solistisch te werk gaat en daarbij de randjes van de wet zoekt. En daar regelmatig overheen gaat, blijkt wederom. Want Jimmy werkt zich in de nesten als hij stukken vervalst waaraan Chuck werkt, dit om de klant te laten kiezen voor zijn vriendin Kim Drexler. Als je bedenkt wat voor een arrogante ondankbare blaaskaak die Chuck is, met zijn idiote ingebeelde stralingsallergie ook nog eens, dan snap je Jimmy wel, maar helaas lijkt de ballon nu echt in zijn gezicht te gaan knallen, als dit seizoen afloopt met een enorme cliffhanger.

Opvallend in dit tweede seizoen is dat de nevenlijn rond de belevenissen van Mike Ehrmantraut vrijwel geheel gescheiden is. Diens belevenissen zijn echter ook interessant genoeg, als blijkt dat Mike reeds voor de tijden van ‘Heisenberg’ botst met het Salamanca-drugskartel.

Dit leidt tot een nog steeds vermakelijke serie. Tegelijkertijd lijkt er echter niet heel veel materiaal meer over voor nog heel veel vervolgseizoenrn. We zullen zien…