Tv-recensie ‘Better Call Saul’, seizoen 5

Deze serie is natuurlijk een prequel-spinoff van het onvolprezen ‘Breaking Bad’, maar is daar ook niet echt mee te vergelijken. Natuurlijk: beide series kennen die soms geniale visuele vondsten van maker Vince Gilligan, maar waar BB het moet hebben van een sensationeel snel plot, moet BCS het vooral hebben van heel nauwgezet uitgewerkte karakterontwikkelingen van de hoofdpersonen.

Dat leidt tot een serie die enerzijds vaak nogal traag aanvoelt (ja, dit is een slow-burner!) maar aan de andere kant wel indruk maakt omdat de karakters ècht beklijven. Ik noem dan, naast natuurlijk ook kostelijke personages als Gus Fring, Mike Ehrmantraut en Lalo Salamanca met name Chuck McGill (de inmiddels gestorven broer van), de gevoelige drugscrimineel Nacho Varga, Jimmy ‘Saul Goodman’ McGill zelf natuurlijk, en eerst en vooral Kim Wexler. De vriendin van Jimmy wordt een steeds gelaagder en boeiender personage.

Waarmee de vraag nog dringender wordt: wat gaat er in het zesde en laatste seizoen van BCS met haar gebeuren? Want we weten in ieder geval zeker dat Kim in BB geen enkele rol meer speelt! Alleen deze vraag zorgt ervoor dat ik seizoen 6 zéker ga kijken!