Tv-recensie ‘Dirk Gently’, seizoen 2

Dit tweede seizoen gaat naadloos verder waar het kostelijke eerste seizoen was gebleven. En zo’n beetje alle personages komen terug; met aan het hoofd natuurlijk Dirk Gently zelf, de holistische detective die maar wat loopt aan te kloten en erop vertrouwt dat de kosmos zorgt dat het goed komt.

Ook in dit seizoen ontstaat er al snel een knotsgekke ontwikkeling als Dirk de opdracht krijgt ‘de jongen’ terug te brengen. Maar hoe en wat? Geen idee! Intussen gebeurt er van alles: in het slaperige dorpje Bergsberg krijgt een ontevreden huismoeder tovenaarskrachten, in een redelijk belachelijk ogende fantasiewereld trekken ridders met potsierlijke vierkante helmen en scharen bij wijze van zwaarden ten strijde en bij een leegstaand huis valt een auto uit een boom met hierin twee stokoude lijken…

Zo gebeurt er voldoende in een plot dat toch weer heel aardig en vernuftig in elkaar blijkt te zitten. Het leidt tot een heerlijk seizoen, ook door al die geweldige, vaak zeer excentrieke, personages. Het speelplezier van al die acteurs, waarvan Elijah ‘Frodo’ Wood toch wel de bekendste is, spat er van af. Ze kunnen immers bijna zonder uitzondering lekker los gaan. En zo is deze serie nog steeds zeer te genieten. Erg, erg leuk! Ik hoop op nog een seizoen 3!