Tv-recensie ‘Fargo’, seizoen 3

fargDe tv-serie ‘Fargo’ vind ik al twee seizoenen (1 2) geweldig en heb ik zelfs opgenomen in mijn ‘Top 6′ van tv-series. En dit derde seizoen is ook weer uitstekend.

Wederom wordt een volledig nieuw verhaal verteld, eentje waarin de Solversons uit seizoen 1 en 2 ook niet meer voorkomen. Maar toch is alles maar te al te herkenbaar. Politie-agente Gloria is weer net zo oerslim en zelfstandig als de eerdere politievrouwen die we zagen. De mannelijke hoofdrol is wederom net zo’n oen als Jerry Lundegaard in de ‘oerfilm’ die alles begon. In dit geval zijn dat de gebroeders Stussy, beide gespeeld door Ewan McGregor.  En ten slotte is er wederom een gevaarlijke, sinistere outsider, in de traditie van Lorne Malvo. In dit geval is dat ene V.M. Varga (prachtig gespeeld door David Thewlis).

Deze V.M. Varga krijgt Emmit Stussy steeds meer in diens greep, aangezien laatstgenoemde met diens grote lening eerder zijn bedrijf heeft gered. Dit loopt al snel gruwelijk uit de hand. Hier tussendoor loopt een verhaallijn over een twist tussen de beide broertjes die draait om, ja echt waar: een postzegel.

Dit leidt wederom tot tien episodes genieten geblazen. Wat een top-serie nog steeds! Smullen geblazen!