Tv-recensie ‘Happy!’, seizoen 2

Het was me eerlijk gezegd ontgaan dat deze serie nog een tweede seizoen heeft gekregen, maar dat bleek dus zo te zijn! En ook dit tweede seizoen is ook meer dan de moeite waard, wat mij betreft.

Waarmee niet gezegd is dat dit een toegankelijke serie is die een breed publiek zal aanspreken. Daarvoor zijn de cartooneske maar tegelijkertijd zeer duistere toonzetting, de alom aanwezige zwarte humor, het extreem grafische geweld en de knotsgekke verwikkelingen en karakters véél te excentriek.

Ik heb het bij dat laatste natuurlijk allereerst over de hoofdpersoon; de volledig losgeslagen ex-agent Nick Sax, die nog steeds wordt gevolgd door het bosbessenblauwe fantasie-eenhoorntje Happy, dat ooit het ‘imaginaire vriendje’ was van Nick’s dochter Hailey. Maar ook Sonny Shine, een grote kindertelevisie-ster is een uitzinnig (en zeer sinister) karakter. Net zoals de man die zichzelf Smoothie noemt. En ten slotte Blue Scaramucci, die wordt bezeten door de Romeinse god van de dood, Orcus. Ja, echt.

Conclusie: voor de fijnproevers is de serie echt genieten! Jammer dat een derde seizoen als ik dat goed begrijp er echt niet in zit.