Tv-recensie ‘Legion’, seizoen 2

Deze tv-serie ving mijn aandacht omdat de maker Noah Hawley is; inderdaad: ook de maker van drie onvolprezen seizoenen Fargo (1 2 3). Dat was natuurlijk voldoende reden me ook eens aan deze serie te wagen, die door HBO werd uitgezonden.

Ik wist dus dat ik een eigenzinnige serie kon verwachten, en dat is ook zeker het geval: in alles is deze serie zeer excentriek te noemen (en nauwelijks nog een loot aan de Marvel-stam). Zeker omdat ik het eerste seizoen heb het gemist was het zelfs een pittige kluif om sowieso te bepalen waar alles eigenlijk over gaat. Nou, het blijkt dus te draaien om David, een schizofreen die bijzondere krachten blijkt te hebben. In dit tweede seizoen draait alles (net als seizoen 1 begreep ik) om de strijd tegen de bad guy (of niet?) ‘The Shadow King‘.

En om even aan te geven hoe ‘weird’ alles is: David werkt samen met ‘Division 3’, een organisatie die wordt aangestuurd door Fukyama, een personage die zijn gezicht verbergt in een omgekeerde mand op zijn kop en die alleen praat via een drietal vrijwel identieke androïden, ‘vrouwen’ (of zijn het mannen?) met bloempotkapsels en snorren, die samen ‘Vermillion’ worden genoemd. Inderdaad: Huh…?

Dit alles leidt tot een serie die op zijn best fascinerend en zeer verrassend is, vol met dezelfde soort interessante visuele en verhaaltechnische trucjes die ook Fargo kenmerken. Op zijn minst wordt alles echter  soms wel heel vaag… Maar al met al was dit zeker een serie die zeker de moeite van het kijken waard was!