Tv-recensie ‘Master of None’, seizoen 1

23443083Deze tv-serie (vooralsnog 1 seizoen van 10 delen) gaat over Dev, vroege dertiger en zoon van Indiase immigranten, die leeft in hedendaags New York. Met zijn vrienden lummelt hij er maar wat op rond, zo nu en dan een acteerbaantje aannemend.

In die zin lijkt zijn bestaan wel wat op dat van Seinfeld, die andere serie over pretentieloze dertigers in The Big Apple.

Niet dat Master of None zo kolderiek wordt als Seinfeld. Er valt desondanks genoeg te lachen, bijvoorbeeld door de soms hilarische dialogen. Maar de serie is vooral te genieten omdat het op een mooie manier allerlei aspecten van ‘real life’ in beeld brengt. Zoals onze omgang met verdekt racisme (episode ‘Indians‘) of ouderen (episode ‘Older People‘). Of hoe een relatie sleets kan raken (episode ‘Mornings‘). Tijdens die relatie vliegt het Dev aan dat het leven aan hem voorbij gaat en hij nog steeds geen keuze gemaakt heeft. Voor hem staat een boom vol rijpe vijgen (het huwelijk, gaan rondreizen, kinderen, iets volledig anders?), maar welke pikt hij? En hij moet kiezen, want als hij te lang wacht verdort de boom! Een mooie metafoor over een onderwerp waar veel jonge mensen, die hun veelbelovende leven voor zich hebben, mee worstelen.

En zo is Master of None een prettige, charmante en genuanceerde serie met een fijne feel over zich. Mooie rollen ook van onder meer komiek Aziz Ansari als Dev. Een tweede seizoen mag er wat mij betreft komen!