Tv-recensie ‘Narcos’ – seizoen 2

narcos-2-la-serie-tv-su-pablo-escobar_796279Deze serie gaat over de opkomst en ondergang van misschien wel de bekendste drugslord uit de wereldgeschiedenis: Pablo Escobar. En waar seizoen 1 vooral dat eerste behandelde, was duidelijk waar dit tweede seizoen over moest gaan. Precies: het einde.

Het verhaal is interessant genoeg, want al snel blijkt dat een Pablo in het nauw rare sprongen maakt: bedreigingen beantwoordt hij met bruut geweld. En zo ontspoort alles al snel in en rond Medellin. Zeker als een onduidelijk doodseskader opduikt, ‘Los Pepes’, dat het naast de Colombiaanse overheid en de DEA ook al heeft gemunt op Escobar. Dat blijkt al snel een tegenstander teveel, en onze Pablo zakt langzaam door de hoeven. Tot in episode 10, precies zoals verwacht, een inmiddels volledig geïsoleerde Escobar de dood vindt.

Ook dit tweede seizoen is zo zeer de moeite waard. Onder meer doordat de serie doorsneden wordt met nieuwsbeelden uit die tijd, waardoor het geheel extra lading krijgt. En ook de hoofdrol van de Braziliaanse acteur Wagner Moura (ook te zien in ‘Trash‘) is formidabel.

Toch zijn er wel minpuntjes. Ten eerste mist het hele plot node een verrassing, want Escobar’s uiteindelijke ondergang is weinig opwindend en totaal niet verrassend. En ten tweede vond ik de afwikkeling van het verhaal na dit moment matig. Wat doet de dood van Escobar met agent Murphy, toch de verteller van de serie? Of met kolonel Martinez en zijn zoon? Of president Gaviria? Daar wordt wel heel snel overheen gestapt, ook omdat de makers de laatste minuten van de serie nog een cliffhangertje hebben willen inbouwen. Ze tonen namelijk een scene waarin de geschorste agent Pena onverwacht een nieuwe taak krijgt: de nieuwe ‘king of the hill‘, het Cali-kartel aanpakken.

En zo zou er zo maar nog een derde seizoen kunnen komen. Afwachten maar, en nog maar even kijken of dat echt nog de moeite waard is…