Tv-recensie ‘Ozark’, seizoen 3

Het kleine broertje van ‘Breaking Bad’ is alweer aan zijn derde seizoen toe! Maar is het verhaal rondom de boekhouder Marty Byrde en zijn vrouw Wendy, die in het toeristische merengebied de Ozarks, via onder meer casino’s en nu zelfs een paardenfarm, geld witwassen voor een Mexicaans drugskartel, nog steeds zo interessant?

Het antwoord is al met al toch zeker: ja! Want in dit nieuwe seizoen (seizoen 1 en 2, zie hier) gebeurt er weer van alles. Marty en Wendy drijven ten eerste steeds meer uit elkaar: het feit dat ze allebei hun huwelijkstherapeut omkopen om tijdens de sessies vooral hún kant te kiezen, is veelzeggend. En dit terwijl de Byrdes het zo zwaar hebben: het krioelt van de ‘Feds’ en de opperbaas/drugslord Navarro twijfelt aan hun kunnen. Zelfs de hondstrouwe Ruth, die een groot deel van de operatie runt voor de Byrdes, begint te twijfelen aan hun, zeker als het echtpaar tot heel drastische maatregelen overgaat als de geestelijk zeer labiele broer van Wendy, Ben steeds meer ontspoort.

Al met al dus wederom een boeiend seizoen. Zeker door de geweldige rollen van Jason Bateman en Laura Linney! Ik kijk zeker nog het recent verschenen seizoen 4!