Tv-recensie ‘Tiger King’

Deze serie was de laatste tijd nogal een hype op Netflix. Het is een documentaire die min of meer gaat over ene Joe Exotic: de zeer kleurrijke (al is het maar met die geblondeerde mat van hem) eigenaar van een privé-dierentuin met honderden tijgers.

We krijgen een inkijkje in een krankzinnig bijna surrealistisch wereldje met een bonte stoet aan bizarre personages, waarin alles uiteindelijk draait om een vete tussen Joe en zelfbenoemd dierenactiviste Carole Baskin. Deze vrouw heeft al dan niet haar eigen man om zijn geld vermoord en gevoerd aan haar eigen tijgers. En we zijn getuige van de uiteindelijke onoverkomelijke val van de nogal ijdele en grofgebekte Joe, als hij schuldig wordt bevonden aan een karrevracht aanklachten, waaronder nota bene het beramen van een moordaanslag op genoemde Carole.

Ja, deze serie is zeer onderhoudend en uiteindelijk ook goed vermaak. Inclusief de laatste episode waarin Joel McHale nog even enkele hoofdrolspelers interviewt. Maar was de serie ook zo’n succes geworden als die niet net midden in corona-tijd gelanceerd was? Dat vraag ik me wel af…