Tv-recensie van enkele series

Niemand die het Ziet | Interessante docu over hoe de grens oorlog/vrede steeds meer vervaagd is in de huidige tijden van cyber-terrorisme, trollenfabrieken en proxy-virusaanvallen. Het meest boeiend is dan natuurlijk nog de rol van EU-parlementariër, en mede-Reutummer, Bart Groothuis.

Mr. Bates vs. The Post Office | Doeltreffende miniserie over de waargebeurde Britse tegenhanger van onze eigen toeslagenaffaire. Die Britse Posterijen blijken niet zo oerdegelijk, als ze duizenden kleine postkantoorhoudertjes met ondeugdelijke software op schandelijke wijze behandelen.

Alexander – The Makings of a God | Weinig hoogstaande docu-dramaserie op Netflix over Alexander de Grote. Meteen wordt alles geframed als een epische strijd tussen onze Alex en de Perzische Darius, maar dat is historisch gezien eigenlijk nogal stompzinnig. Net als de suggestie dat Alex’ moeder de intrigant is die Koning Philippus laat vermoorden… Nee, dit was niet mijn kop thee….

Het verhaal van Nederland: Oranje Nassau | In deze vervolgserie vertelt Daan Schuurmans over de geschiedenis van ons koningshuis. Opnieuw loopt hij letterlijk door historische scenes en opnieuw is er die wonderlijke vorm waarin we wel historische taferelen zien, maar alleen als decor, want echte scenes worden niet uitgespeeld. Ondanks die wat wonderlijke vorm interessant genoeg.