Mijn definitieve post over ‘Game of Thrones’

De tv-serie ‘Game of Thrones’ is al enige tijd gelegen afgelopen, maar houdt wereldwijd de gemoederen nog steeds bezig. Eigenlijk is iedereen het er wel over eens dat de serie niet het einde kreeg die het verdiende. En ook ik vind de laatste twee seizoenen van de serie bedroevend slecht, zoals ik eerder (1 2) al zeer uitgebreid heb betoogd.

Al met al moet je zeggen dat de showrunners, Benioff & Weiss, er toch echt een potje van hebben gemaakt in de laatste twee seizoenen. Wat irriteert is dat zij het genuanceerde imaginaerium van George Martin, waarin talloze complexe personages nooit alleen maar goed of slecht zijn, en acties altijd gevolgen hebben, hebben veranderd in een heel plat eendimensionaal fantasietje waarin bijvoorbeeld karakters opeens wel goed òf slecht waren en logische oorzaak-gevolg-relaties en plotlijnen wegvielen. Persoonlijke ontwikkelingen werden bruut afgekapt, het plot werd veel te gehaast tot een afronding gebracht en alles werd gesmoord in een paar kolossale veldslagen en visueel spektakel. Om een voorbeeld te geven: terugkijkend is het volstrekt ongeloofwaardige en stompzinnige eindgevecht op het strand tussen Euron en Jaime ronduit pijnlijk om aan terug te denken: fans van deze serie verdienden ècht beter!

Om ‘Game of Thrones’ te enen male uit mijn systeem te krijgen, heb ik een allerlaatste poging gedaan om een acceptabel einde aan het verhaal te breien. Natuurlijk nog steeds gemankeerd en op veel onderdelen zeker niet perfect, maar naar mijn idee geeft het een idee over hoe een beter einde er toch zeker in gezeten had!

Om mijn opzet te lezen, klik dan het nevenstaande plaatje aan!