Teaser van mijn verhaal ‘Het Goud van Maximiliaan’ 2#4

Veel van mijn eigen schrijfsels zijn geïnspireerd op verhalen die ik zelf gelezen heb. Soms is dit heel lastig te duiden, maar bij het verhaal ‘Het Goud van Maximiliaan‘ heb ik dit expres zo duidelijk mogelijk gehouden. Om die reden ben ik er bij dit verhaal niet van teruggeschrokken om bepaalde elementen rechtstreeks in mijn verhaal te transplanteren. Als teaser voor mijn nieuwe verhaal geef ik aan wat onder meer een inspiratie vormde.

The Sisters Brothers, Patrick DeWitt

Van sommige boeken verwacht je in eerste instantie niet zo heel veel, maar verrassen je dan aangenaam. ‘The Sisters Brothers’ is er een in die categorie. Een heerlijk origineel verhaal over twee broers die door hun baas, ‘The Commander’, op pad worden gestuurd om ene Hermann Kermit Warm te vermoorden. Het verhaal biedt een bonte parade aan buitenissige, grappige en soms ook heel aandoenlijke personages, is een aaneenschakeling van kostelijke scenes en biedt ook nog eens een mooi plot.
Uit dit boek heb ik het idee geleend dat je met chemicaliën in het water naar goud in een rivierbedding kunt zoeken. De tweede naam ‘Kermit’ van Marcus Dench is een verwijzing naar de prospector, de eerder genoemde Mr. Warm. Maar ook de namen Sisters en DeWitt laat ik in mijn verhaal terugkomen…