Teaser van mijn verhaal ‘Het Goud van Maximiliaan’ 3#4

Veel van mijn eigen schrijfsels zijn geïnspireerd op verhalen die ik zelf gelezen heb. Soms is dit heel lastig te duiden, maar bij het verhaal ‘Het Goud van Maximiliaan‘ heb ik dit expres zo duidelijk mogelijk gehouden. Om die reden ben ik er bij dit verhaal niet van teruggeschrokken om bepaalde elementen rechtstreeks in mijn verhaal te transplanteren. Als teaser voor mijn nieuwe verhaal geef ik aan wat onder meer een inspiratie vormde.

XIII, 17, Het Goud van Maximiliaan, Jean van Hamme

‘Het Goud van Maximiliaan’ is een episode van deze ijzersterke stripserie, ook alweer van Jean van Hamme. Dezelfde Van Hamme overigens die me het idee gaf voor de wijze waarop de ‘Naamloze’ zich uiteindelijk toont aan Miksa, zie mijn verhaal ‘Monologen van een onsterfelijke, deel 4’.
XIII begint hetzelfde als de Bourne-cyclus van Ludlum (hoofdpersoon met geheugenverlies blijkt centrale rol te spelen in spionageplot), maar wijkt al snel volledig af. Wat volgt is een boordevol verhaal dat met moeite in een 21 delen lange stripserie is gepropt, vol mogelijke identiteiten van onze ‘XIII’, intriges rondom de US-president, stambomen, afzakkertjes naar de bananenrepubliek Costa Verde en dus… zelfs de zoektocht naar een goudschat uit Mexico.
Dit laatste element uit deze serie heb ik dus voor een deel gekopieerd voor mijn eigen verhaal, dat ik verder ook dezelfde naam gegeven heb…