Teaser van mijn verhaal ‘Het Goud van Maximiliaan’ 4#4

Veel van mijn eigen schrijfsels zijn geïnspireerd op verhalen die ik zelf gelezen heb. Soms is dit heel lastig te duiden, maar bij het verhaal ‘Het Goud van Maximiliaan‘ heb ik dit expres zo duidelijk mogelijk gehouden. Om die reden ben ik er bij dit verhaal niet van teruggeschrokken om bepaalde elementen rechtstreeks in mijn verhaal te transplanteren. Als teaser voor mijn nieuwe verhaal geef ik aan wat onder meer een inspiratie vormde.

th_0140115854Moon Palace, Paul Auster

De door mij zeer bewonderde schrijver Paul Auster is een belangrijke inspiratiebron van veel van mijn verhalen. Bijvoorbeeld bij die identiteitsverwarring / -verschuiving die de basis vormt voor mijn verhaal ‘Een frisse wind’. En bijvoorbeeld de bizarre confrontatie tussen schrijver en protagonist, waarop ik heb voortborduurd in ‘De wraak van de protagonist’.
Het boek ‘Moon Palace’ vormde een belangrijke inspiratie voor dit verhaal. Hierin zit namelijk een zelfde scene van iemand die verloren rondwaart in de woestijn Utah, een zekere dood tegemoet gaand, tot die in een bijzonder geluk zijn handen kan leggen op een goudschat. Ook het idee dat de bergplaats verloren gaat in Lake Powell heb ik (en nu ligt plagiaat misschien echt op de loer) geleend van ‘ome Paul’.