Teaser voor mijn verhaal ‘Het Goud van Maximiliaan’ 1#4

Veel van mijn eigen schrijfsels zijn geïnspireerd op verhalen die ik zelf gelezen heb. Soms is dit heel lastig te duiden, maar bij het verhaal ‘Het Goud van Maximiliaan‘ heb ik dit expres zo duidelijk mogelijk gehouden. Om die reden ben ik er bij dit verhaal niet van teruggeschrokken om bepaalde elementen rechtstreeks in mijn verhaal te transplanteren. Als teaser voor mijn nieuwe verhaal geef ik aan wat onder meer een inspiratie vormde.

Largo Winch 1, de Erfgenaam, Jean van Hamme

Ik was (vooral) vroeger een fan van strips en deze serie van de Belgische scenarist Jean van Hamme vond ik erg geslaagd, overigens net als bijvoorbeeld de serie Thorgal . Het Joegoslavische weesje Largo wordt door zijn verre oom Lario Winch, een steenrijke magnaat, benoemd tot erfgenaam. Maar tijdens zijn training merkt de barse Lario dat Largo een eigenzinnig mannetje is.
Mijn personage Sterling Dench is natuurlijk geïnspireerd op de oude Winch. Verder heet mijn eerste hoofdstuk ook ‘ De Erfgenaam’. Maar verder zijn ook de thema’s van het zoeken naar een opvolger, het bieden van een unieke kans aan een wees en ten slotte, ja, de glanzende kantoortoren van Winch Building aan de rand van een park dingen die ik heb overgenomen…